《楊門女將之軍令如山》 and 《保衛戰隊之出動喇!朋友!》

剛剛看完電影《楊門女將之軍令如山》, 看完即刻想說些看後感. 這不是影評, 但我會歸佢為垃圾級別.. 可以説的是它的廣告很吸引, 但真的很失望…


我本身對任何明星都沒有特別喜歡或不喜歡, 衹是由張柏芝做穆桂英的角色, 俾我的感覺是白白痴痴的..苦面和哭臉…求其搵個女演員都可以.. 她那些驚嘆的表情..真係又冇攪錯..LOL..(好鬼似星願的表情, 又係任賢齊噃…)

劇情很多部份很造作..似粵語殘片的feel.. 以前看一定會好看, 但今時今日就會係”又冇咁誇呀!” “痴線” 等… 有幾段唔知係咪剪接問題.. 我完全可以感到導演講”Action!” haha..

可能我太期待了..看之前還去Wiki看看那些角色..原來楊宗保和穆桂英是虛構的(傳說和小說, 所以也可能真有其人).. 希望將來的”楊家將”好看吧…

我也看了《保衛戰隊之出動喇!朋友!》, 雖然評價好似不是太好, 不過我覺得幾好看… 你當佢Si-Fi或超人劇, 真的不錯..卡通feel… 當然有點唔make sense, 但你細個看卡通片就是這樣子… 就當是給大人看的卡通片吧…好看過很多其他港產片..

Post to Twitter Post to Plurk Post to Yahoo Buzz Post to Delicious Post to Digg Post to Facebook Post to MySpace Post to Ping.fm Post to Reddit Post to StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA image
*